Els retaules
Destruïts l’any 1936 ì conservats en fotografia
-
-
És el retaule major. S’inicia la seva construcció l’octubre de El 1747. Es pren per model el retaule del convent de sant Domènec (a l’actual Ajuntament de Tarragona). L’obra s’encomana a Antoni Ochando, veí de Vilaplana, que s’estableix a Constantí amb la família. És d’estil barroc. Va ser daurat posteriorment; el rector Ramon Bergadà s’hi refereix amb aquest elogi: «preuat i relluent com una crosta d’or». Conté 6 relleus al·lusius al màrtir de sant Feliu, i 10 imatges exemptes.
-
-
Hi ha bellament representades 12 imatges exemptes i en relleu els misteris del rosari. D’estil barroc, en fou l’escultor en Gabriel Guàrdia i daurador Gregori Ivern. Esparsos per tot el retaule hi ha àngels, elements florals, motllures ornamentals. És d’estil barroc. Fou beneït el dia 31 maig 1778. Era de fusta daurada.
-
-
Contenia 6 imatges exemptes exposades al retaule: St.Cristòfor, copatró, flanquejat per St. Sebastià i St. Roc; Mare de Déu del Carme, flanquejada per St. Jaume apòstol i Sta.Tecla. Retaule construït a finals del segle XVIII, en ser elegit sant Cristòfor copatró per voluntat popular, el 17 de juny de 1759, ran d’una plaga que afectà les vinyes del terme de Constantí.
-
-
Retaule de fusta daurada situat al transsepte (costat de l’evangeli). A cada costat d’aquest altar, dedicat al patró de la pagesia, hi havia dos altars més. Imatges exemptes que s’hi veneraven: St. Pere i St. Pau, flanquejant l’altar; la Pietat, flanquejada per St. Josep i St. Joan Baptista.
Aquesta entrada ha esta publicada en
Fotografies. Afegeix a les adreces d'interès l'
enllaç permanent.