L’església: descripció arquitectònica i vistes generals

L’església és d’estil barroc. El perímetre de la planta té forma de rectangle. Les naus central i transversal conformen en planta una figura en forma de creu. Conté dues naus laterals. La part superior de la nau central té quatre finestrals per banda que permeten l’entrada de llum solar a l’interior. La nau central i el creuer tenen volta de mig canó. Les naus laterals, volta d’aresta. Són arcs de mig punt els que separen la nau central de les laterals. A la intersecció de la nau central i el creuer s’assenta una cúpula, rematada per una lluerna de 2,5 m. de diàmetre i 5,9 m. d’alçada. L’església disposa d’un cor, ubicat sobre el cancell de l’entrada: una planta on tradicionalment s’instal·la l’orgue i era també lloc dels cantors. Damunt sengles naus laterals s’assenta una galeria de la mateixa amplada i llargada que la respectiva nau lateral, amb tres obertures (tribunes) per banda, que donen a la nau central. Actualment aquestes galeries es destinen a museu parroquial (costat epístola) i a seu de la confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang (costat evangeli).

Entorn de l’any 1910 es va construir una portalada lateral amb cancell, que donava al carrer de les Creus. La capçalera de l’edifici, on s’ubica l’altar, té forma semicircular i és coronat amb un sostre en forma de quadrant d’una esfera (absis). L’església conté dues capelles laterals —una a cada costat del presbiteri—: la capella de la Reserva del Santíssim Sagrament de l’Eucaristia i la capella de la Mare de Déu dels Dolors. A les cantonades de la façana principal hi ha la torre del campanar (costat epístola) i el baptisteri (costat evangeli), ambdós amb entrada per l’interior de l’església.

La planta de l’església és un empedrat, fet de carreus de variades dimensions superficials. Superfície de la planta: 1.060 m2. Llarg de l’interior de l’església: 48,34 m. Ampla de l’interior de l’església 22 m. Alçada fins al sostre de la lluerna 32,60 m.. Diàmetre de la base del cimbori 10,5 m. Alçada de la volta 18,50 m.. Alçat del presbiteri 17,73, m. Alçada del campanar 34 m.

Aquesta entrada ha esta publicada en Fotografies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.